Dosar “IN REM”, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu, pentru angajaţii aflaţi de gardă, în noaptea crimelor din spitalul Săpoca

de Stiri Buzau Media

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău anunță că, în cadrul dosarului în care se efectuează cercetări pentru măcelul produs la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma căruia 5 persoane au murit, iar alte opt au fost rănite, s-a extins urmărirea penală față de vinovat. Inițial, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunea de omor calificat. Acum, bărbatul este cercetat pentru 3 infracțiuni: omor calificat, tentativă la omor calificat și distrugere.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus extinderea urmăririi penale ,, IN REM” ,,sub aspectul infracțiunilor de neglijență în serviciu prev. de art. 298 Cod penal și ucidere din culpă prev. de art. 192 Cod penal, fapte în legătură cu activitatea desfășurată de către funcționari din cadrul unității spitalicești”, se menționează în comunicat. În prezent, bărbatul de 38 de ani din Săgeata este internat în baza hotărârii Tribunalului Buzău, la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca în vederea efectuării unei expertize neuropsihiatrice. Acesta se află sub tratament și sub pază asigurată de unitatea medicală respectivă, fiind sub control permanent, singur, într-o cameră izolată și securizată.