Dosar penal pentru administratorul unei firme din județul Buzău, pentru că vindea artificii fără să deţină autorizaţie în acest sens

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat recent activităţi de control în nordul judeţului, urmărind legalitatea desfăşurării activităţilor comerciale, concordanţa între stocurile scriptice şi cele faptice de mărfuri aflate în gestiunea societăţilor comerciale verificate, precum şi realitatea şi legalitatea aprovizionărilor cu marfă, în special sub aspectul utilizării de către agenţii economici verificaţi a documentelor fiscale de provenienţă.

În urma verificărilor efectuate, la o societate comercială au fost identificate la vânzare produse pirotehnice fără a se deţine autorizaţie în acest sens, aşa cum au constatat poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea privind regimul materialelor explozive şi au fost indisponibilizate 1894 produse pirotehnice.

De asemenea, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Râmnicu Sărat au efectuat verificări la unităţile comerciale de pe raza municipiului şi au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/ 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele au desfăşurat la rândul lor activităţi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, ca urmare  a neregulilor constatate fiind aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale la Legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, O.U.G. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și la O.U.G. privind circulația pe drumurile publice.

artificiidosar penal