Dosare penale şi amenzi pentru operaţiuni cu articole pirotehnice

de Stiri Buzau Media

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu inspectori I.T.M. au efectuat recent, controale pe linia verificării legalităţii activităţilor desfăşurate de persoanele juridice autorizate în efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice. Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic din municipiul Buzău au fost găsite expuse la vânzare 133 articole pirotehnice categoria T1, cu o greutate de 15 kg, în valoare de 1330 lei, în condițiile în care agentul economic nu era autorizat să depoziteze și să comercializeze această categorie de articole pirotehnice, destinate utilizării pe scenă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive. Totodată, în urma verificărilor efectuate au fost confiscate 107 articole pirotehnice, în valoare de 320 lei, de la o persoană fizică neautorizată, fiind aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În cadrul unor activităţi similare desfăşurate în aceeaşi zi de poliţiştii de proximitate, au fost depistaţi trei buzoieni care efectuau operaţiuni cu articole pirotehnice (petarde). Asupra acestora, poliţiştii au găsit 961 de articole pirotehnice din categoria a II-a, care au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Știri despre: , ,