Dosare penale și peste 42.000 de lei din amenzi! Este bilanțul ultimelor acțiuni efectuate de polițiștii buzoieni

de Stiri Buzau Media

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate peste 190 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de peste 42.000 de lei. 56 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 6 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, iar alte 55 pentru opriri sau staţionări neregulamentare precum şi pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva a doi șoferi sancţionați din cauza vitezei, a fost luată şi măsura de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză –169 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar ce au acţionat pe DN 2 E85 în localitatea Mihăilești, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 23 de ani, din Vintilă Vodă.

Poliţiştii au reţinut permisele și altor conducători auto, care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii sau altor autovehicule, care au condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice sau care au circulat pe sens opus. Totodată 54 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.

De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale, după ce au depistat în trafic pe DN 10 pe raza localității Chirlești, un bărbat în vârstă de 49 de ani, care se afla la volanul autoturismului având o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și un vrâncean de 51 de ani care a condus în municipiul Râmnicu Sărat, având suspendată exercitarea acestui drept.