Două medalii de bronz, obținute de elevii buzoieni, la Olimpiada Naţională de Chimie

Încă o performanță deosebită a elevilor buzoieni la olimpiadele naționale. Doi elevi ai Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, Eugen Piron (clasa a XII-a) şi Pavel Cristian Ioniţă (clasa a XI- a), au obţinut medalii de bronz la Olimpiada Naţională de Chimie.

Atât Eugen Piron, cât şi Pavel Cristian Ioniţă sunt nelipsiţi de la concursurile şi olimpiadele de chimie, iar fiecare are în palmares numeroase premii şi medalii obţinute cu mult studiu. Eugen Piron, îndrumat în prezent de profesorul Viviana Gaitanovici, s-a remarcat încă din şcoala generală la olimpiadele şcolare, iar în clasa a IX-a s-a clasat primul la selecţia la Olimpiada Internaţională de Chimie, unde a obţinut medalie de argint. De asemenea, Pavel Cristian Ioniţă, îndrumat de Viorica Raicu, a reprezentat cu succes Colegiul Hasdeu la toate competiţiile de chimie la care a participat, obţinând premii şi menţiuni speciale.

Organizată la iniţiativa comună a Universităţii din Bucureşti şi a comunităţii profesorilor de chimie din invăţământul preuniversitar şi universitar, Olimpiada Naţională de Chimie s-a desfăşurat anul acesta, în perioada 4-17 aprilie, în sistem on-line, pe clase, în două etape, în cadrul cărora elevii au susţinut câte o probă teoretică, fiecare cu o durată de 3 ore. În tot acest timp, elevii au fost monitorizaţi de profesorii din Comisia Naţională, cu ajutor camerelor video, ulterior foile de răspuns fiind scanate şi incărcate pe platforma concursului.

Județul Buzău a fost reprezentat la ediția din acest an a Olimpiadei Naţionale de Chimie de 7 elevi.

Olimpiada Națională de Chimieopimpiada