GALERIE FOTO: Militarii din Garnizoana Buzău au sărbătorit Ziua Internaţională a Pădurilor, prin participarea la o acţiune de împădurire

de Stiri Buzau Media

Peste 80 de militari din Garnizoana Buzău, personal al Primăriei comunei Berca şi ai Postului de Poliţie local au marcat Ziua Internaţională a Pădurilor prin participarea la o acţiune de împădurire iniţiată de către Primăria comunei Berca în cadrul Proiectului „Plantare şi ecologizare în comuna Berca”. Acţiunea a constat în plantarea a 1500 puieţi de salcâm şi 200 puieţi de salcie în satul Berca, în zona afectată de alunecările de teren din apropierea Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, monument istoric naţional. Prin această acțiune, participanţii promovează educaţia în rândul tinerilor pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor în beneficiul generaţiei prezente şi a celor viitoare, conştientizând şi măsura urgentă, ansamblul de monumente istorice – Schitul şi vechile ruine ale curţii boiereşti – aflându-se în pericol în faţa eroziunii solului.

Prezent la activitate, colonel Ovidiu Conduruţă, şeful de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a transmis că ,,prin astfel de acţiuni se încearcă şi dezvoltarea în rândul tinerilor a unei atitudini pozitive ecologice, prin cultivarea grijii faţă de mediul natural, importanţa „plămânului” verde al Terrei şi rolul omului în menţinere lui, prin plantare de copaci”. Primarul comunei Berca, inginerul Ionel Dobriţa a transmis că ,,acest proiect a devenit deja o tradiţie, fiind la a treia ediţia prin care cei care conştientizează importanţa acestor acţiuni civice au dat curs invitaţiei pentru dezvoltare durabilă şi voluntariat de mediu, totodată se asigură şi consolidarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patromoniului natural şi cultural. Importanţa acţiunii este şi pentru reînvierea spiritului comunitar în jurul istoriei locale şi naţionale, ţinând cont că aşezământul Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” datează din urmă cu 324 de ani, unele surse indicând existența unei biserici pe cel mai înalt deal din Berca chiar de la începutul anilor 1600”.

          Adunarea Generală a Organizației Naţiunilor Unite a adoptat la 21 decembrie 2012, Rezoluţia A/ RES/67/200, care a declarat că 21 martie a fiecărui an urmează să fie respectată ca Ziua Internaţională a Pădurilor – parte a unui efort global de a face public atât valoarea şi situaţia pădurilor din întreaga lume.

Știri despre: , ,