Haosul rutier de pe strada Transilvaniei va fi rezolvat, cel mai devreme, săptămâna viitoare

Haosul creat pe strada Transilvaniei, din municipiul Buzău, odată cu trasarea unor noi marcaje rutiere, inclusiv a unei linii continue pe o distanță de aproape 1,5 km, va fi rezolvat, cel mai probabil, abia săptămâna viitoare.

Firma din București care se ocupă de proiectul de modernizare a arterei a primit sarcină de la Poliția Rutieră și de la Primăria Buzău să refacă proiectul, să vină cu soluții tehnice, astfel încât să permită un trafic fluent și în siguranță, dar care să asigure și un acces facil clienților și TIR-urilor cu marfă la agenții economici.

Cel mai devreme, săptămâna viitoare, reprezentanții firmei bucureștene, polițiștii și autoritățile locale se vor așeza la masa discuțiilor pentru a rezolva problema de pe Transilvaniei.

Pe un tronson de 1,5 kilometri, de pe strada Transilvaniei, recent modernizată cu fonduri europene, conducătorii auto nu pot vira stânga sau dreapta din cauza marcajului continuu, astfel că oamenii trebuie să ocolească până la rondul de lângă fabrica de bere.

Și nu doar șoferii sunt afectați, ci și comercianții, pentru că accesul la magazinele de pe strada Transilvaniei a fost limitat considerabil odată cu apariția noilor marcaje rutiere. Patronii sunt nemulțumiți deoarece clienții nu pot ajunge la ei din cauza noilor reguli de circulație.

După apariția noilor marcaje, mai mulți buzoieni nemulțumiți au sesizat Primăria și alte autorități competente cu privire la situațiile apărute.

 

buzaustrada transilvanieitrafic rutier