Încep înscrierile absolvenților de clasa a VIII-a, la Evaluarea Naţională

de Stiri Buzau Media

Începând de astăzi și până pe data de 8 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Naţională, după cum arată calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe data de 11 iunie  are loc proba de limba și literatura română, urmând ca pe 13 iunie să se desfăşoare proba scrisă la Matematică. Pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Elevii trebuie să știe că sunt anumite cerințe pe care subiectele de examen de la Evaluarea Națională la matematică și română trebuie să le respecte. Ele trebuie să fie formulate clar, precis și să respecte programa pentru Evaluarea Națională. În privința nivelului de dificultate s-a stabilit că se vor elabora subiecte de nivel mediu care să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi între orele 14.00 – 19.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie. Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se vor încheia pe 8 iunie.