Începând cu noul an școlar, va exista și o clasă de liceu la Beceni, profilul resurse naturale şi protecţia mediului

Liceul Tehnologic Beceni a fost în centrul atenției publice în urma unor discuții aprinse apărute pe fondul solicitării conducerii unității de a desființa clasele de învățământ liceal, fără consultarea în prealabil a Consiliului de administrație al școlii sau chiar a Consiliului Local, care aprobă toată finanțarea educației în comună. La scurt timp, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației la acea vreme a emis un ordin prin care a impus inspectoratelor şcolare eliminarea mai multor clase de liceu şi creşterea numărului de şcoli profesionale. A fost suficient pentru a stârni revolta cadrelor didactice, a părinților și nu numai. Desființarea claselor de liceu ar fi fost o adevărată problemă atât pentru profesorii, cât mai ales pentru elevii comunei, care nu își permit să plătească naveta sau o chirie în oraș.

https://www.buzaumedia.ro/wp/wp-content/uploads/2019/08/prefecta-Beceni-2.mp3

De teama unui protest în faţa ministerului Educaţiei, Ecaterina Andronescu a cedat şi nu a mai desfiinţat singura clasă de profil tehnologic. Prin urmare, a ţinut cont de solicitarea profesorilor de la Beceni. Chiar și așa situația nu era per total rezolvată. După discuții, Prefectura Buzău împreună cu Inspectoratul Școlar Județean împreună a decis să fie menținută o clasă de liceu la unitatea de învățământ din Beceni. Numai că la admitere, doar şapte elevi s-au înscris, deoarece conducerea unității de învățământ și-a luat atunci  concediu. Situația a devenit din nou disperată și într-un final, directorea Liceului Tehnologic a fost schimbată. În cele din urmă, copiii care au dorit să urmeze cursuri de liceu s-au putut înscrie, după cum a anunțat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim:

https://www.buzaumedia.ro/wp/wp-content/uploads/2019/08/Prefecta-Beceni-1.mp3

Liceul Tehnologic de la Beceni va funcţiona în anul şcolar 2019-2020 cu o clasă rezervată învăţământului teoretic, profilul resurse naturale şi protecţia mediului.

clasainvatamant teoreticliceuprofil