Învățământ în secolul XXI: Peste 200 de unităţi de învăţământ din județul Buzău nu au pază, unele nici măcar gard

de Stiri Buzau Media

scoalaUrmare a controalelor efectuate în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, reprezentanții Inspectoratului Școlar al județului Buzău au constatat că un număr de 161 de unităţi de învăţământ sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, 98 de unităţi au asigurată paza umană, iar 62 de unităţi beneficiază atât de pază umană cât şi de sisteme de supraveghere video.

Un număr de 230 de unităţi de învăţământ nu dispun însă nici de pază umană şi nici de sisteme de supraveghere video, se precizează într-un raport înaintat Instituției Prefectului județului Buzău pentru ședința de luni a Colegiului Prefectural.

Reprezentanții ISJ Buzău precizează că pentru aceste unităţi au fost întreprinse demersuri pe lângă MENCS şi autorităţile locale în vederea alocării fondurilor necesare asigurării pazei. În perioada 15 decembrie 2015 – 15 februarie 2016, au fost aprobate, cu precădere pentru scoatere la concurs, posturile de pază.

Însă, șase unități școlare din județul Buzău nu sunt împrejmuite cu gard. Este vorba despre Școala Costești și Grădinița Costești, care funcționează în aceiași clădire sunt împrejmuite doar pe trei laturi. Motivul – lipsă de fonduri.

Școala Țintești și Grădinița Țintești funcționează într-o altă clădire decât cea inițială unde sunt împrejmuite doar pe trei laturi, tot din lipsă fonduri.

Liceul Tehnologic Vernești funcționează în curtea S.C. FORESTIB SA și nu există gard împrejmuitor care să delimiteze liceul față de activitatea societății.

Probleme sunt și la Colegiul Tehnic Buzău, unde clădirea este amplasată pe teritoriul S.C META PLAST, nefiind fonduri disponibile pentru delimitare.

ISJ precizează că au fost făcute demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea alocării de fonduri pentru continuarea/construirea împrejmuirilor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns