Lansare a broșurii electronice ,,Împreună în Europa”, la Buzău

de Stiri Buzau Media

Colegiul Economic Buzău – Școală Europeană derulează încă din 1991, proiecte internaționale. Elevi și profesori au fost implicați în cei 18 ani, în nenumărate proiecte internaționale cu rezultate benefice pe plan personal, instituțional și comunitar. Pentru a valoriza această experiență și pentru a asigura o diseminare cât mai bună a bunelor practici deprinse în 2018 a fost inițiat un proiect ambițios: ,,Împreună în Europa”. Proiectul se adresează profesorilor care sunt invitați să participe la realizarea unei broșuri electronice cu exemple de bună practică din activitatea lor. Pentru elevi a fost inițiat un concurs cu trei categorii: fotografie, prezentări electronice, video. Anul acesta, a doua ediție a însemnat și un număr mai mare de participanți respectiv 50 elevi, 35 profesori, 20 de școli, 7 țări (România, Croația, Grecia, Germania, Spania, Portugalia, Lituania). O întâlnire finală și lansarea broșurii electronice ,,Împreună în Europa” a fost organizată la sala Athena, cu ocazia Zilei Europei, 9 mai.

Au participat elevi și profesori din școli buzoiene precum Școala Gimnazială George Emil Palade Buzău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Școala Gimnazială Căpățânești, Școala Gimnazială numărul 7, Școala Gimnazială Sfântul Apostol Andrei Buzău, Școala Gimnazială numărul 1 Râmnicu Sărat, Liceul Tehnologic Grigore C Moisil, Colegiul Economic Buzău, Școala Gimnazială Măgura, Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman, Liceul Tehnic Buzău. Toate școlile prezente au amenajat standuri în care și-au prezentat proiectele aflate în derulare și produsele realizate de elevi în cadrul lor. La activitate au luat parte și reprezentanți ai Centrului Europe Direct, Fundației pentru Tineret Buzău, ODEN Nehoiu, Asociația EDU-CARE.

Au fost prezenți elevi, profesori, tineri și lucrători de tineret din 9 țări europene , Germania, Grecia, Portugalia, Spania aflați pentru a derula o mobilitate la invitația Colegiului Economic Buzău în cadrul proiectului Erasmus+ ” Oddyssey- Migration and its influence on teenagers”. Un număr de 35 tineri și lucrători de tineret din Grecia, Lituania, Letonia, Macedonia, Spania, Italia, Cehia aflați la Monteoru în cadrul proiectului Erasmus+ ” Welcome to the HUB- entrepreneurship and business in small urban areas” derulat de Asociația ODEN Nehoiu. Participanții au interacționat, au schimbat idei și impresii. Au putut vizita expoziția cu fotografii realizate de elevi în cadrul mobilităților internaționale și au putut consulta nenumărate produse finale interesante. A fost lansată broșura electronică ,,Împreună în Europa”.

Știri despre: , ,