Luna aprilie vine cu disponibilizări

de Stiri Buzau Media

Peste 300 de angajați vor fi disponibilizați în luna aprilie la nivelul județului Buzău, arată datele oficiale ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Astfel, două firme de confecții cu activitate în Buzău au anunțat primele concedieri colective în luna aprilie; una dintre acestea va concedia 285 de angajați, iar cealaltă 36. De asemenea, concedieri au anunțat și patru angajatori din domeniul serviciilor turistice și de alimentați publică.

Este vorba despre disponibilizări în baza Ordonanței de urgență nr. 30/2020, nivelul indemnizației fiind de minimum 75% din salariul de bază cores­punzător locului de muncă ocupat, plătit din fondul de salarii, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigu­rărilor sociale de stat pe anul 2020.

De asemenea, părinților copii sub 12 ani, sau 18 ani în cazul copiilor cu dizabilități, li s-a oferit posibilitatea legală ca în această perioadă să stea acasă și vor primi 75% din salariu, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie (5.429 lei), respectiv ma­xim 4.071 de lei.

Știri despre: , ,