Măsuri de ordine şi siguranţă publică întreprinse de jandarmii buzoieni pe timpul Sărbătorilor Pascale

În perioada minivacanței, peste 400 de jandarmi vor acţiona în scopul realizării climatului de siguranţă al cetăţenilor județului. Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, va asigura măsurile de ordine la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, iar prin măsurile pe care le- am organizat vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă perioada sărbătorilor în condiții de siguranță. Efective de jandarmi vor patrula zilnic independent sau în sistem integrat cu I.P.J Buzău, în zona de agrement Haleş – Ciolanu și vor asigura capacități de intervenție pe întreg teritoriu al județului Buzău pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistărea, identificărea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea persoanelor cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică și intervenției ca urmare a unor apeluri făcute prin SNUAU 112.

În această perioadă, vor fi intensificate măsurile de patrulare în zona gărilor, autogărilor, centrelor comerciale, cluburilor, discotecilor, a târgurilor de sărbători, în piețele și oboarele publice, fiind dispuse si masuri speciale in zona apropiata obiectivelor asigurate cu paza de efective de jandarmi. Sezonul rece a trecut, iar iubitorii de drumeții pe munte se pot bucura, de acum, de o vreme mai blândă, de aceea avem obligația de a le reaminti că pericole încă există, în special pe anumite trasee montane.

În acest sens, jandarmii buzoieni recomandă celor care doresc să își petreacă Paștele în zonele de munte ale județului să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis publicului. Nu în ultimul rând, echipamentul adecvat este obligatoriu în astfel de excursii pe munte. În această perioadă efectivele de jandarmerie montană vor fi angrenate în misiunii de ordine publică în zona posturilor montane în scopul menţinerii unui climat de linişte, prevenirii şi combaterii infracţiunilor, îndrumării şi informării turiştilor aflaţi pe traseele montane, iar dacă situaţia o va impune jandarmii montani vor acţiona în vederea salvării, acordării de sprijin şi evacuării eventualilor turişti aflaţi în dificultate. Cetățenilor care vor participa la manifestările organizate în spațiul public le este recomandat:

  • să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine și să coopereze cu acestea;
  • să adopte un comportament civilizat;
  • să respecte indicațiile jandarmilor;
  • dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție;
  • să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct elementelor de dispozitiv de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

jandarmiPasterecomandari