Mobilizare a autorităților județului pentru următoarea perioadă!

de Stiri Buzau Media

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a convocat astăzi comandamentul de inundații în sistem de videoconferință cu autoritățile locale din județele aflate sub avertizări meteorologice de ploi abundente. Imediat după finalizarea acesteia, prefectul județului Buzău, Carmen Ichim a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-a emis ordinul privind activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției începând cu ora 16.00, atunci când intră în vigoare codul portocaliu de ploi abundente, pentru județul Buzău. Centrul Judetean de Coordonare și Conducere a Intervenției va rămâne activ până la expirarea oricărei avertizări meteorologice și hidrologice. Avertizarea meteo a fost transmisă de către ISU Buzău comitetelor locale pentru situații de urgență, care au obligația să asigure serviciul de permanență în acest interval, să monitorizeze permanent și să raporteze evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice din zona lor de competență și, dacă este cazul, să intervină cu forțele umane și mijloacele tehnice la dispoziția serviciilor voluntare pentru situații de urgență până la sosirea echipelor profesioniste ale ISU Buzău. Se monitorizează cu foarte mare atenție zonele care au fost afectate în urma precipitațiilor și inundațiilor de săptămâna trecută.

În această dimineață, timp de 3 ore, două localități – Beceni și Mărgăritești cu 479 de abonați – au fost nealimetate parțial cu curent electric. Situația a fost remediată în jurul prânzului. La acest moment nu se semnalează creșteri de debite pe cursurile de apă din județul Buzău până la cotele de apărare (de atenție, de inundație sau de pericol).  La nivel național, 21.000 de forțe ale Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină atunci când situația o va impune. De asemenea, Ministerului Apărării a anunțat că are posibilitatea de a suplimenta forțele cu 4.600 de militari, din care aproape 2.300 sunt gata în orice secundă să intervină acolo unde se anunță probleme. Buzăul alături de alte județe se află sub cod portocaliu de inundații.

În intervalul 08.07.2018 ora 16:00 – 10.07.2018 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență Târnava (judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Timiș – bazin superior și afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Lugoj (judeţele Caraș Severin și Timiș), Pogăniș – bazin superior, Bȃrzava – bazin superior și mijlociu (judeţul Caraș Severin), Drincea, Desnăţui – bazin superior (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin superior și mijlociu (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt), Călmățui, Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov), Ialomița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Prahova (judeţele Dâmboviţa și Prahova), Buzău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (judeţele Brașov, Covasna, Buzău), Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Vrancea).

Știri despre: , , ,