Noua Adunare Generală a Acționarilor nu a aprobat bugetul Companiei de Apă Buzău, pentru anul 2018

Situație incertă privind activitatea Companiei de Apă, societatea care se ocupă de alimentarea cu apă a municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, a trei orașe precum și a 35 comune din județ. Abia înființată, noua Adunare Generală a Acționarilor nu a aprobat în ședința de joi bugetul societății pentru anul 2018. Mai exact, reprezentanții Primăriei Buzău – acționarul majoritar – au votat împotriva adoptării acestui buget deși reprezentanții Companiei de Apă au adus argumente solide în favoarea votării acestuia.

Spunem că avem chiar o performanță aici, pentru că s-a ajuns la finalul anului 2017, la un grad de încasare la 63 de zile. Noi ne propunem prin acest buget să reducem perioada de încasare și este normal să se întâmple așa și să facem toate demersurile ca să le realizăm.

Ionel Tescaru director executiv Compania de Apă Buzău

Pentru a găsi o soluție care să scoată din impas Compania de Apă, acționarii au decis ca imediat după Paște să se adune într-o întâlnire de lucru.

Am solicitat UAT municipiul Buzău care a fost împotriva proiectului de buget pe care l-am supus aprobării să vină cu probleme punctuale care să fie rezolvate pe baza unui dialog la care să participe conducerea executivă a Companiei de Apă, Consiliul de admnistrație și bineînțeles UAT municipiul Buzău.

Cornel Pitiș președinte AGA Compania de Apă Buzău

 

buget 2018Compania de aparespins