Nu lăsați apa de ploaie să se irosească la canalizare!

de Stiri Buzau Media

 

Apele meteorice reprezintă o problemă majoră la orașe, deoarece acestea antrenează atât substanțele nocive cât și deșeurile solide de pe străzi, fiind suficient de poluante încât să afecteze rețeaua publică de canalizare și să implice un amplu proces de epurare, precum celelalte ape uzate, care ajung în stația de epurare.

În acest sens îi îndemnăm pe utilizatorii noștri să stocheze apa de ploaie și să o folosească în diverse scopuri în gospodărie, evitând astfel irosirea acestei resurse prețioase.

Știați că…?

  • Apa de ploaie protejează instalațiile de apă din casă, fiind lipsită de săruri minerale. Mașina de spălat, robineții, filtrele, pompele de apă, colectoarele solare pentru apă menajeră sau boilerele vor rămâne curate, fără depuneri, și nu vor trebui întreținute în niciun fel dacă se folosește apă de ploaie;
  • Reduci factura la apă! Știai că 50 % din consumul nostru de apă de zi cu zi nu necesită apă potabilă (rezervorul de la wc, spălatul lucrurilor, al mașinii, udarea grădinii etc). Poți economisi 75 de litri de apă zilnic dacă alegi să folosești apa colectată de la ploi redirectată printr-un sistem de conducte către țevile din baie, bucătărie sau grădină.

http://www.cabuzau.ro/!res/fls/apa-de-ploaie.pdf

 

Știri despre: