O şansă pentru toţi

de Stiri Buzau Media
elevator

elevatorFundaţia  pentru  Copii  Sfîntul  Sava  organizează  în  perioada  13-16  iulie    o prezentare a rezultatelor atinse pînă acum de Structura de Economie Socială înființată în proiectul Abilitățile Contează și Economic. La eveniment sunt invitate persoane cu dizabilități de pe raza întregului județ.  Printre acestea se numără și Cristina Radu, o tînără ce a participat săptămîna trecută la o prezentare de modă în scaun rulant, în cadrul manifestărilor organizate la Sibiu la cel mai important festival de modă din Europa de Est. Atît Cristina,  cît și  ceilalți  participanți,  vor povesti  despre modul  în care li  s-aschimbat viața de cînd au întîlnit echipa Fundației pentru Copii Sfîntul Sava. Prin Structura de Economie Socială s-a reușit facilitarea  accesului  la  echipamente  de mobilitate adaptate,  instruire cu privire  la utilizarea acestora și îmbunătățirea stării  de sănătate, precum și punerea la dispoziție de mijoace de transport adecvate unui număr de peste 500 de persoane cu dizabilităţi.

Evenimentul va avea loc la Pensiunea VALVERDE, din Poșta Cîlnău și va fi organizat sub forma unor conferințe. În cadrul acestora, vor fi prezentate pentru beneficiari serviciile oferite de Structura de Economie Socială, respectiv  transport adaptat pentru persoanele cu  dizabilități  (urban  și  interurban),  servicii  de  scaune  rulante  (adaptare,  întreținere/reparații scaune rulante și instruirea utilizatorilor) și intermedierea de produse și servicii prin unitatea protejată autorizată în baza Legii 448/2006. Prezentarea serviciilor se va face atît sub aspect informativ, cît și practic, prin demonstrații  de utilizare a unui automobil  special  adaptat pentru a asigura transportul persoanelor cu dizabilități, în condiții de maximă siguranță. De asemenea, vor avea loc demonstrații  de utilizarea a unui elevator electric, dispozitiv  care facilitează accesul pe trepte și vine astfel în întîmpinarea nevoii indivizilor de a avea acces la spațiile publice.

În cadrul proiectului au fost înființate 8 structuri de economie socială (SES),  ce furnizează servicii pentru persoanele cu dizabilități în județele: Brașov,Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns