OFICIAL Rezultatele de la Bac vor fi anonimizate, după ce toți candidații au semnat acorduri specifice condamnaților sau cercetaților penal

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 vor fi afișate “cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat duminică. Instituţia explică decizia prin conformarea la regulamentul GDPR în vigoare. În cererea de înscriere la Bac, însă, absolvenții au fost obligați să semneze un acord de prelucrare a datelor specific celui cerut condamnaților și cercetaților penal, așa că instituția nu ar fi putut publica informațiile candidaților în baza acelui acord.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este
prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00), potrivit comunicatului citat.

Aceste rezultate nu vor conţine numele şi prenumele candidaţilor, ci un cod, potrivit instituţiei, care citează acum Regulamentul GDPR.

“Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, afișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”.

 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

bacalaureatministerul educatieirezultate bacalaureat