Percheziţii efectuate de polițiștii buzoieni, la persoane bănuite de implicare în comiterea unor fapte cu violenţă

de Stiri Buzau Media
mascati-dna

mascati-dnaRecent, în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Buzău la persoane bănuite de implicarea în săvârşirea unor fapte cu violenţă şi bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt. Au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale precum şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

În urma activităţilor desfăşurate au fost găsite două sisteme GPS cu privire la care s-a stabilit că au fost sustrase dintr-un autovehicul, în noaptea de 25 spre 26 august. Prejudiciul estimat la suma de 1.200 lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, un bărbat de 70 de ani din Buzău. Totodată au fost găsite şi recuperate bunurile sustrase din autovehiculul unui buzoian de 48 de ani, care în noaptea de 29 spre 30 august, a surprins un bărbat chiar în momentul în care încerca să fugă cu bunuri luate din maşină. Pentru a-şi asigura scăparea, persoana respectivă a exercitat violenţe asupra proprietarului maşinii.

Principalul bănuit de comiterea faptei – un tânăr de 23 de ani din Buzău – a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Buzău în baza mandatului de aducere emis de Judecătoria Buzău. În urma analizării probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.