Pericolele care îi pândesc pe şoferi! Sfaturi vitale de la polițiștii buzoieni

de Stiri Buzau Media

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor Pascale, traficul rutier şi pietonal cunoaşte aglomerări semnificative, atât în zonele centrale cât şi în jurul centrelor comerciale. În acest sens, poliţiştii buzoieni fac apel către conducătorii de autoturisme să dea dovadă de înţelegere şi solicitudine, promovând o atitudine de politeţe rutieră în relaţia cu ceilalţi participanţi la trafic. În condiţiile unui trafic aglomerat care poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, vă este recomandat:

  • – să vă păstrați calmul, să nu uitați de politețea rutieră și să nu blocați intersecțiile!
  • – să nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate!
  • – să păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
  • – să circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă!
  • – să vă parcaţi autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat!
  • – să depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi să nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!

Pietonii sunt atenționați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. Nu în ultimul rând, conducătorii auto care vor pleca la drum trebuie să spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie. Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Cetățenii sunt sfătuiți să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori, în situaţii de urgenţă, să apeleze 112 – Apelul Naţional Unic de Urgenţă pentru a alerta autorităţile (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă) dacă au nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

Știri despre: , , , ,