Peste 140 metri cubi de material lemnos confiscaţi de poliţiştii buzoieni

de Stiri Buzau Media

Specialiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi poliţişti de ordine publică au desfăşurat recent, împreună cu reprezentanţi din cadrul ocolului silvic, mai multe activităţi de control în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale ce pot afecta fondul forestier la nivelul întregului judeţ.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în trafic şi pe raza fondului forestier au fost întocmite două dosare penale pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale şi a fost confiscată cantitatea de peste 140 mc de material lemnos, în valoare de peste 25.000 de lei. De asemenea, poliţiştii râmniceni au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu aproximativ 3 metri cubi de lemn, din specia nuc.

În urma verificării documentelor s-a constatat că şoferul – un râmnicean de 33 de ani, nu avea aviz de însoţire sau alte documente de provenienţă pentru încărcătură, ocazie cu care a fost sancţionat, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Rm. Sărat.

Recent, în urma activităţilor desfăşurate în fondul forestier din extravilanul comunei Lopătari, poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au dispus măsura confiscării a peste 135 mc de material lemnos pentru care nu au fost respectate condiţiile legale de transport şi depozitare. Materialul lemnos în valoare de peste 25.000 de lei a fost ridicat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic, iar activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte ilicite.

Știri despre: , ,