Peste 30.000 de profesori susțin astăzi, examenul de titularizare

de Stiri Buzau Media

Pentru a obține un post de titular, candidații înscriși trebuie să obțină cel puțin nota 7, iar cei care au luat cel puțin nota 5 vor primi un post de suplinitor. Subiectele propuse pentru examenul profesorilor și baremele de evaluare au fost concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare. Ministerul Educației Naționale a scos la concurs 4.319 posturi în acest an, ceea ce înseamnă că șapte profesori se luptă pentru un singur loc.

Profesorii care susțin, miercuri, examenul pentru titularizare, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, trebuie să obțibă cel puțin nota 7, atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă în profilul postului, pentru a putea fi declarat admis. Profesorii care au luat cel puțin nota 5 pot obține un post de suplinitor. Ei intră în sala de examen cel mai devreme la ora 8:00 și cel mai târziu la ora 9:00.

Accesul în sala de examen se realizează pe baza buletinului, a pașaportului sau, în mod excepțional, pe baza permisului de conducere sau a cărții de alegător. Din momentul în care primesc subiectele, au la dispoziție 4 ore pentru a redacta lucrările. Rezultatele se vor afișa marți, 23 iulie 2019. Contestațiile vor fi depuse la inspectoratele școlare, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 30 iulie.