Peste 40 de străzi din municipiul Buzău vor intra de săptămâna viitoare, în reabilitare

de Stiri Buzau Media

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, la sala Nicu Constantinescu din Primăria municipiului Buzău, edilul Constantin Toma a  anunțat începerea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ” Reabilitare străzi neasfaltate din municipiul Buzău”- loturile 1, 2, 3, 4 și 5 , pentru cele 43 de străzi neasfalate din oraș. Acestea vor fi demarate, cel mai probabil, de săptămâna viitoare și vor fi realizate de către  ,,HIDRO-SALT B92”, o societate din București care a câștigat licitația.

,,Astăzi avem pregătite și s-au semnat toate autorizațiile de construire pentru cele 43 de străzi, ordinea de începere a lucrărilor, care vor fi începute de săptămâna viitoare. Licitația a început practic acum un an de zile, iar din cauza birocrației arhicunoscute din țara noastră, a durat foarte mult. Spunea domnul Băiculescu ,,stați liniștiți, am licitații de acum 2-3 ani”, deci noi suntem până la urmă privilegiați că avem șansa abia după un an de zile, să avem un câștigător care se poate apuca de aceste lucrări”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

În ceea ce privește amplele lucrări pe care societatea ,,HIDRO-SALT B92” le va avea de realizat, directorul general al firmei amintite, Deugene Băiculescu a declarat că nu sunt nici ușor de realizat, dar nici prea greu. Cert este faptul că unele dintre străzi nu vor putea fi lărgite.

,,Sunt unele străzi care nici nu pot fi lărgite, pentru că nici oamenii n-au gândit în momentul în care, vorbind ca la țară, au bătut țărușul de gard, trebuia să se gândească să lase o rezervă. Sunt drumuri care se încadrează în limita statului. Nu este o misiune nici grea, dar nici ușoară. Am un proiect pe care trebuie să-l duc la bun sfârșit, indiferent cât de greu sau cât de simplu va fi” a menționat Deugene Băiculescu, directorul general al societății ,,HIDRO-SALT B92” București.

Covorul asfaltic al străzilor are o garanție de 5 ani. Asta înseamnă că atunci când, spre exemplu, primăvara apar gropi în asfalt, societatea respectivă va fi cea care le va acoperi. Tocmai pentru a nu se mai produce acele situații în care după asfaltarea unei străzi aceasta să fie din nou spartă, pentru efectuarea unor lucrări de către alte societăți, precum Compania de Apă, Electrica, Distrigaz sau alt furnizor de servicii, constructorul și administrația locală au purtat discuții cu reprezentanții acestora, astfel încât lucrările necesare să fie realizate înainte de asfaltarea străzii.

,, Timp de 5 ani de zile, conform unei hotărâri a Consiliului Local nimeni nu are voie să mai intervină și asta o spun dumnealor ca furnizori de utilități, iar în cazuri excepționale, vom trata excepțional”, a explicat Constantin Toma. Lungimea totală a străzilor ce vor fi asfaltate în premieră este de 14,4 kilometri iar valoarea lucrărilor este de aproape 15 milioane de lei. Durata lucrărilor de refacere a celor 43 de străzi este cuprinsă între 5 și 12 luni, în funcție de fiecare lot, acestea fiind în total în număr de 5. Iată mai jos tabelele cu loturile de străzi ce vor fi asfaltate:

  • Lotul 1: Străzile Hipodrom, Hangarului, Șantierului, Saturn Linie, Toamnei, Aleea Ceferistilor si Iancu Demetriade
  • Lotul 2: Străzile Veteranilor, Intrarea Flacaăra, Cărămidarilor, Aleea Florilor, Gogu Vicatus, Simila, Intrarea Islazului, Granitului, Tiglari, Fundatuira Uzinei
  • Lotul 3: Străzile Căpitan Laurewnțiu Purcherea, Siriului, Izlazului, Intrarea Luminișului, Morilor, Cercului, Fundatura Pescărus, Foișor, Aleea Livezilor, Haiducului
  • Lotul 4: Străzile Aleea Cimbrului, Liliacului, Gradinilor, Cerbului, Fundatura Salcâmilor, Fundătura Berzei
  • Lotul 5: Străzile Primăverii, Călărași, Coloniilor, Câlnău Călmățui, Fundătura Salciilor, Intrarea Lujerului, Arțarului, Șoseaua Vadu Pașii, Târgului
Știri despre: , , ,