Poliţiştii au purtat discuții cu aproximativ 40 de școlari și cadre didactice la Școala Gimnazială “General Ştefan Guşă” de la Spătaru

Poliţişti din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar și de la Postul de poliţie Costeşti au desfăşurat o activitate preventivă la Școala Gimnazială “General Ştefan Guşă” de la Spătaru.         

Poliţiştii au purtat discuții cu aproximativ 40 de școlari și cadre didactice cu scopul prevenirii victimizării minorilor prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

Totodată, le-au explicat elevilor despre importanța respectării semnelor de circulaţie și să le imprime un comportament rutier responsabil prin obişnuirea acestora cu deplasarea pe un spaţiu limitat – trotuarul. Polițiștii le-au atras atenția să respecte traseele de deplasare sigure.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unor jocuri interactive, fiind folosit un “gamebord”, reprezentând un traseu cu marcaje pietonale şi indicatoare rutiere, special conceput pentru a desfăşura activităţi practice cu cei mici.

De asemenea, au fost distribuite materiale cu recomandări preventive în domeniu.

Elevii au fost receptivi şi şi-au însuşit cu uşurinţă recomandările transmise de poliţişti, dovadă fiind şi întrebările pe care le-au adresat oaspeţilor în uniformă.

Mulțumim pentru sprijin Asociaţiei de Întrajutorare “Ionaşcu Filofteia Dănuţa” Buzău!

eleviipjipj buzaupolitieSpataru