Politiştii locali au ieșit la raport! Amenzi de 800 de mii lei date în primele patru luni ale acestui an

de Stiri Buzau Media

Poliția Locală Buzău a făcut bilanţul activităţii în primele patru luni ale anului, iar potrivit raportului, perioada a fost una bogată în misiuni şi în încasări. Dovadă valoarea amezilor aplicate de agenţi care este de aproape 800 de mii de lei. Astfel, în perioada 1 ianuarie- 30aprilie, pe raza municipiului Buzău, poliţiştii locali au desfăşurat o serie de acţiuni ce au vizat asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, respectarea curăţeniei pe domeniul public, precum şi depistarea șoferilor care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activitătilor au fost aplicate 5 438 sancţiuni contravenţionale, din care 3 073 avertismente, cu valoarea totală de 792 085 lei.

În cele 4 luni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică au aplanat un număr de 18 stari conflictuale. Pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar şi a consumului de alcool de către minori, poliţiştii locali împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău au verificat 16 baruri, aflate în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, în zona centrală dar şi a autogărilor din municipiu.  24 de elevi, au fost prinși chiulind de la cursuri. Școlile pe care aceștia le frecventează au fost informate cu privire la activităţile pe care le desfăşurau elevii care absentau în mod nejustificat, de la orele de curs.

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Inspecție Comercială împreună cu inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat agenții economici, în vederea reînoirii/obținerii autorizației de funcționare. Totodată, au desfăsurat acțiuni de control în Piața Centrală “Av Stan Sararu”,  Piața Micro 5, Piața Micro 14, Piața Crâng, bd. Unirii, bd. N. Bălcescu, cartierele Mihai Viteazul, Poștă, Broșteni, Micro 5, Dorobanti 1si 2, Micro 14 și  Micro 3, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat  și comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.