Prefectul județului Buzău, nemulțumit de modul în care se desfășoară lucrările, pe șantierul de la Podul Mărăcineni

Sursa foto:Buzau Media

O vizită anunțată în această dimineață a unor reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la vechiul Pod de la Mărăcineni, i-a pus în alertă pe angajații firmei care se ocupă de reabilitarea construcției. Aproximativ 10 muncitori roiau pe pod, lucrând în ritm accelerat. Înainte însă de a ajunge în zonă, oficialii de la C.N.A.I.R., printre care s-ar fi aflat și Florin Dascălu, director de întreținere în cadrul instituției amintite anterior, însoțiți de Leon Velicu, directorul Secției Drumuri Naționale – filiala Buzău – au oprit la Prefectură, unde au avut o discuție cu conducerea instituției. Mai exact, prefectul județului Carmen Ichim, într-un interviu acordat pentru Buzău Media, a menționat că le-a cerut reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să găsească o soluție pentru ca pe şantierul de la Podul Mărăcineni lucrările să fie urgentate, în așa fel încât acest drum să fie deschis traficului, după termenul de 130 de zile solicitat pentru reabilitare.

Astăzi am avut o discuție cu reprezentanții C.N.A.I.R. –ului în care am transmis nemulțumirile buzoienilor și în speță, că nu se lucrează așa cum ar trebui pe Podul de la Mărăcineni și că personalul este foarte puțin și ca atare va trebui să mărească personalul sau să ia măsurile în consecință. Mai mult, ne-au solicitat să iluminăm podul, s-a solicitat acest lucru chiar de către C.N.A.I.R. și noi am făcut lucrul acesta prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, măsură care se putea lua la nivelul județului Buzău și din păcate nu se lucrează nici noaptea. Le-am adus la cunoștință acest lucru și să ia măsurile în consecință. Sperăm că vom avea și un punct de vedere din parte lor, cât mai repede.

Carmen Ichim Prefectul județului Buzău

Pe de altă parte, prefectul Buzăului a menționat că va solicita Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău să se verifice câți oameni lucrează la pod și câți sunt pontați. Mai mult, Carmen Ichim a mai adăugat că muncitorii devin sârguincioși, doar atunci când află că urmează să vină oficialități în zonă. Potrivit unor surse neoficiale din cadrul C.N.A.I.R., reprezentanții instituției care au venit astăzi la Buzău ar fi purtat discuții cu constructorul care ar fi declarat că nu efectuează lucrările pe timp de noapte, deoarece în contractul pe care l-au încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, nu s-a prevăzut plata orelor de noapte și pentru a face acest lucru, constructorul ar cere bani în plus.

CNAIRPod Maracinenivizita