Premii în bani de la Guvern, pentru cei 15 elevi din județul Buzău și din restul țării, care au obţinut media 10 la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională 2018

de Stiri Buzau Media

Ministerul Educației lansează în dezbatere publică proiectul de hotărâre al Guvernului privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Naţională pentru absolvenții clasei a VIII-a – 2018 și la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018. Potrivit actului normativ, fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a –2018 va primi 1.000 de lei. Totodată, fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018 va primi 3.000 de lei. Sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2018 Ministerului Educației Naționale.

Județul Buzău are 9 elevi de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Este vorba despre Sava G. Carla Elena și Răzvan Gabriel Iordache, ambii de la Şcoala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău, Ciobanu ls. Bianca Andreea de la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele, Ganea GA. Daria Marina și Crăciun I. Patricia Elena, ambele de la Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău, Dorobanţu L. Miriana-Gabriela de la Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, Nistoroiu MG. Daria Elena de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Râmnicu Sărat, Sibiescu MD. Maria Alexandra de la Școala Gimnazială Capitan Aviator” Mircea T. Bădulescu” din Buzău și Tănase EF. Andreea de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Buzău. La examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018 au luat nota maximă  5 absolvenți ai Colegiului Național ,,B.P. Hasdeu” (Mihaela Mihaiu, Larisa Claudia Sandu, Mădălina Popescu,  Andreea Nica și Petruț Dinu) și Raluca Vlăgioiu elevă a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu”.