Premiu obținut de un elev al Colegiului Național ,,B.P. Hasdeu” Buzău, la Tabăra de pregătire a olimpicilor naționali la chimie – 2018, Deva

de Stiri Buzau Media

În perioada 27 august – 2 septembrie, Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara în colaborare cu Colegiul Național „Decebal” Deva  a organizat cea de-a XIV–a ediție a Taberei Naționale de Chimie. Potrivit organizatorilor, în tabără au participat 110 elevi din clasele VIII-XII care au obținut premii și mențiuni la faza națională a olimpiadei de chimie din acest an, care a avut loc la Craiova. Pregătirea teoretică și practicӑ a fost realizată de către cadre didactice din învățământul universitar și de către cadre didactice din învățământul preuniversitar.

Județul Buzău a avut doi participanți la Tabăra de pregătire a olimpicilor naționali la chimie – 2018, Deva: Eugen Marian Piron (clasa a IX-a, coordonat de prof. Viviana Găitanovici), care a obținut premiul al III-lea și Nicolae Cristian Macovei (clasa a VII-a, coordonat de doamna prof. Cristiana Aneta Sichim), care s-a clasat pe locul 11, ambii de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” Buzău.

Elevii au fost însoțiți de prof. Elena Sîmpetru de la Școala Gimnazială „Constantin Ivănescu” Poșta Câlnău, județul Buzău. Pe lângă activitățile de pregătire teoreticӑ și practică, participanții au efectuat două vizite de studiu, la SC FARES SA din Orăștie și la HeidelbergCement România S.A. – Fabrica de Ciment din Chișcădaga. De asemenea, ei au vizitat Muzeul Aurului de la Brad și Castelul Corvinilor de la Hunedoara.

Știri despre: , , ,