Președintele Klaus Iohannis face precizări despre alocația copiilor din Austria

de Stiri Buzau Media
iohannis_46

iohannis_46Președintele klaus Iohannis face precizări pe pagina sa de facebook în legătură cu situația alocației copiilor români din Austria. El precizează că, reducerea alocației pentru copiii muncitorilor români din Austria nu este susținută la nivel de guvern austriac.

‘’Am avut o discuție cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocațiilor pentru copiii muncitorilor români din Austria. Acesta m-a asigurat că poziția exprimată de ministrul de Externe de la Viena privind reducerea alocațiilor nu este poziția Guvernului federal austriac și nu reprezintă nici poziția domniei sale, ci este o opinie personală a domnului ministru. Fiecare cetățean roman care muncește în străinătate trebuie să beneficieze de drepturile care i se cuvin’’, a menționat președintele Klaus Iohannis pe pagina sa de facebook.

În data de 19 iunie a.c, ministrul austriac de externe, d-l Sebastian Kurz, declara la un post public de televiziune că susține o reformă a sistemelor sociale în cadrul UE, considerând că trebuie micșorată alocația acordată copiilor provenind din România la nivelul celei din țara de origine.

La momentul actual, unei familii cu doi copii i se alocă o sumă în valoare de 300 euro, ceea ce corespunde unui salariu mediu lunar din România, a declarat Sebastian Kurz, într-un interviu citat de Mediafax. El a susținut că dorește ca valoarea alocațiilor pentru copiii români să fie egală cu cea acordată de statul Român, pentru copiii din România.

Sursa : realitatea.net

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns