Primăria Buzău va transforma fostul spital de la Mihăileşti, în cămin de bătrâni modern

Consilierii municipali au aprobat în ședința ordinară a CLM declararea în apartenenţa la domeniul public al Municipiului Buzău a unui imobil din localitatea Mihăileşti. Este vorba despre fostul spital de la Mihăileşti, pe care municipalitatea dorește să-l transforme în cămin de bătrâni modern. Faţă de cele 40 de locuri de care dispune Complexul de servicii pentru persoane vârstnice „Alexandru Marghiloman”, cel de la Mihăileşti va avea o capacitate de 3 ori mai mare. Lucrările efective de amenajare a Complexului pentru persoane vârstnice de la Mihăileşti ar putea demara anul viitor.

Sunt câteva construcții impunătoare care trebuie să fie rehabilitate. Sunt în jur de 4 hectare ca suprafață, pe lângă aceste construcții. Intenționăm să dezvoltăm acolo, ceea ce nu s-a dezvoltat cum trebuia aici, la Marghiloman, acest Centru de îngrijire persoane vârstnice și încercăm să facem acolo un adevărat colț de rai, pentru persoanele de vârsta a III a, atât cele care nu au pe nimeni, cât și persoane ajunse la ananghie și chiar dacă au o situație financiară mai bună tot nu reușesc să se întrețină.

Constantin Toma primar municipiul Buzău

Decizia realizării unui nou cămin de bătrâni a fost luată de primarul municipiului Constantin Toma după vizita de anul trecut la Complexul de servicii „Alexandru Marghiloman” din Buzău. Atunci, el a fost neplăcut impresionat de condiţiile oferite bătrânilor.

camin de batranimihailesti