Primarul Constantin Toma, prezent la Amsterdam. În iunie este invitat la Universitatea Oxford

de Stiri Buzau Media

Evenimentul din data de 17 mai, organizat de către Primăria Buzău și Ministerul Apărării Naționale, a adunat oficiali miltari precum și delegații din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Turcia, Germania, Italia, Franța, Moldova, Bulgaria, Albania, Austria, Canada, Serbia, țări care au ostași înmormântați la Cimitirul Eroilor din municipiu. A fost o ocazie pentru conducerea administrației locale de a purta discuții ce ar putea duce în viitorul apropiat la parafarea unor parteneriate. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma este deja la Amsterdam, unde a fost invitat personal de către primar, iar luna viitoare va fi la Oxford, în Anglia.

[bs-quote quote=” Sunt invitat personal, în luna iunie, de Universitatea Oxford la o conferință internațională legată de rebranduirea orașelor, de creșterea identității orașelor. Faptul că am participat la diferite conferințe în țară și în străinătate, faptul că am mai și vorbit ici-colo, deja am intrat într-un circuit. Sunt invitat de primarul Amsterdamului la o întâlnire, la o conferință despre conceptul de smart-city. Aceste idei pe care le-am aplicat la Buzău, vin și din aceste întâlniri, pentru că nimeni nu învață să fie primar, ci trebuie să înveți din experiența altora, o treabă pe care încerc să o fac cât mai bine.” style=”default” align=”center” author_name=”Constantin Toma” author_job=”primarul municipiului Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

În acest an, din 28 februarie până în 2 martie, primarul municipiului Buzău a fost prezent la Viena la ,,Urban Future Global Conference”, alături de  3000 de participanți, din 400 de orașe din toată lumea: primari, arhitecți, experți în mobilitate, urbanism, cercetători, reprezentanți ai start-upurilor și experți în inovare. La începutul lunii martie a acestui an, Constantin Toma a participat împreună cu alți 12 primari de municipii din Râmania la o vizită în Estonia – cea mai avansată societate digitală din lume. În primăvara anului trecut, la invitația Asociației Municipiilor din România, Constantin Toma a vizitat timp de două săptămâni orașe din Japonia, Coreea de Sud și China. În Japonia, Toma a fost impresionat de grădinile din marile orașe, experiență pe care a pus-o în aplicare la Buzău.