Primarul Constantin Toma: ,, ,,Toamna Buzoiană”, cea mai frumoasă ediție de până acum!”

de Stiri Buzau Media

Ultima zi a Târgului ,,Toamna Buzoiană” a adunat artiști de renume ai muzicii populare românești, ceea ce a făcut ca aceasta să fie una dintre cele mai reușite ediții de până acum. Mii de buzoieni au petrecut alături de interpreţi de seamă de muzică populară, precum Maria Dragomiroiu, Aurel Tămaş,  Grupul lui Florin Vasilică – „Teleromanul” sau Tudor Ungureanu din Chișinău. În fiecare din cele 5 zile cât a durat acest eveniment, mii de oameni au umplut Târgul Drăgaica, iar producătorii autohtoni au oferit spre vânzare preparate tradiţionale din carne şi din lapte, legume de sezon dar și obiecte de artizanat.

,,Suntem extraordinari, avem niște locuri fabuloase, trebuie doar să ne regăsim identitatea, să ne regăsim istoria. Este cea mai frumoasă ediție de până acum și bineînțeles că ne propunem ca fiecare ediție și tot ceea ce se întâmplă în oraș, să fie din ce în ce mai bine, să fie din ce în ce mai frumos și să fim într-adevăr numărul 1”, a declarat primarul muicipiului Buzău, Constantin Toma. La cea de-a 13-a ediţie a festivalului „Toamna Buzoiană”, mai muți primari buzoieni și-au însoțit producătorii agricoli prezenți într-un număr mare, 75 și au fost prezenți 40 de meșteri populari.

Încă din cele mai vechi epoci, după lucrările agricole din timpul primăverii şi ale verii, toamna se culegeau roadele şi se strângea recolta, eveniment consacrat prin celebrări ale comunităţii, cu caracter laic sau religios. Evenimentul a devenit tradiţie, o sărbătoare a pământului şi a ţăranului, care după un an de muncă, se poate mândri cu rodul muncii sale şi poate petrece cu voie bună, ştiindu-şi viitorul asigurat, cel puţin pe perioada iernii următoare.

La Buzău, după o pauză de mulţi ani, tradiţia Evenimentului a reînviat în anul 2016, atunci când, în perioada 15-16 octombrie, Primăria Municipiului, Consiliului Judeţean şi Direcţia Agricolă Buzău au organizat a XI-a ediţie a târgului, în Piaţa Daciei, sub denumirea: Toamna Buzoiană. În anul 2017, târgul a avut loc în perioada 4-8 octombrie, în noua locație a târgului Drăgaica.