Proiect educațional major pentru elevii din Cilibia

de Stiri Buzau Media

Prin proiectul „Developing Sustainable Communities Togheter” s-au pus bazele unui parteneriat deosebit de benefic pentru elevii din Școala Gimnazială Cilibia, între Lenovo România, Primăria și Școala Gimnazială Cilibia, pe o durată de trei ani.

Anul acesta s-au reabilitat două săli de clasă, s-a dotat laboratorul școlii cu 20 de calculatoare și s-a amenajat spațiul de joacă din exteriorul școlii. În primăvară se va relua plantarea, cu 5000 de puieți de stejar, ulm și frasin, pe un ha de teren pus la dispoziție de către Primăria Cilibia.

Dana Guteniuc, directorul Școlii Gimnaziale Cilibia:

Două săli de clasă complet renovate și mobilate, o curte a școlii mai verde, cu bănci colorate, au adus zâmbetele elevilor din Cilibia, la început de an școlar. Iar acest lucru a fost posibil datorită partenerilor noștri de la Lenovo Romania , care și-au dedicat un întreg weekend muncii în echipă și le-au creat copiilor un spațiu de învățare potrivit nevoilor lor. TheyAreLenovo – Cei 68 de angajați Lenovo au renovat cele două săli de clasă de la zero și au transformat curtea într-un spațiu de joacă prietenos și adaptat nevoilor celor mici. Au înlocuit parchetul și au văruit pereții, au vopsit băncile și au creat un colț verde plin cu arbori tineri în curte, iar pentru pauzele dintre ore, au adus jocurile copilăriei pe asfaltul din curte. Prin proiectul „Developing Sustainable Communities together”, organizat alături de Lenovo România, vom continua, în următoarele luni, să le oferim elevilor din comuna Cilibia, județul Buzău, o șansă în plus la educație de calitate și o viață mai bună în România.

Domnul primar a fost cel care a urmărit întregul proces de reabilitare al lucrărilor. A mobilizat oameni din comunitate, angajați ai primăriei și ai școlii și, în doar două săptămâni, am reușit să terminăm două săli de clasă care au necesitat scos dușumea, turnat șapă, refăcut instalația de încălzire, rașchetat vopseaua de pe pereți, gletuit și finisat.

Știri despre: ,