Pui de urs găsit într-o curte din localitatea Cozieni, eliberat în mediul natural

de Stiri Buzau Media

Jandarmii buzoieni au primit un apel în această dimineață, prin SNUAU 112 prin care au fost sesizaţi cu privire la prezenţa unui pui de urs în curtea unei locuinţe din localitatea Cozieni. În acest context au fost puse în aplicare prevederile procedurii județene privind intervenția în situația prezenței unor animale sălbatice în mediul intravilan, fiind alertate instituțiile cu atribuți, respectiv Instituției Prefectului Județului Buzău, Agenţia de Protecție a Mediului, D.S.V.S.A., Primaria localității, Garda Forestieră, I.P.J și I.S.U. Buzău iar din cadrul insectoratului au fost direcţionate  în zonă o patrula formată din 2 jandarmi montani precum şi o echipă de interventie formată din 4 jandarmi.

Ajunşi primii la faţa locului, jandarmii montani au luat măsuri de asigurarea a zonei  prin îndepărtarea localnicilor întrucât existau premisele de apariţie a ursoaicei. În momentul în care la faţa locului au ajuns şi jandarmii din echipa de intervenţie s-a procedat la înlăturarea obstacolelor pentru a-i crea posibilitatea puiului de urs să iasa, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie a cetăţenilor prezenţi în zonă.

Alături de paznicul de vânătoare din cadrul AJVPS Buzău și localnici s-a reuşit direcţionarea puiului prin breşa creată  fapt ce a permis puiului să revină în mediul natural fără probleme. Jandarmii buzoieni le reamintesc cetățenilor că în situaţia în care observă prezenţa ursilor în apropierea zonelor locuite să semnaleze imediat prin SNUAU -112, să parăsească/evite pe cât posibil zona şi să adopte un comportament calm, astfel încât animalul să înteleagă ca nu sunteţi un pericol pentru el.

 

Știri despre: , ,