Punctul de lucru al ISU Buzău de la Padina va deservi sud-estul județului

de Stiri Buzau Media

Duminică a fost inaugurat în localitatea Padina, un nou Punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău. La eveniment au participat Secretarul de Stat în M.A.I. și Șeful D.S.U. dr. Raed Arafat, inspectorul general al I.G.S.U.,general de brigadă Dan-Paul Iamandi, Prim adjunctul Inspectorului General al I.G.S.U. – colonel Daniel Marian Dragne, prefectul județului Buzău – Carmen Ichim, președintele Consiliului Judeţean Buzău – Petre Emanoil Neagu, precum şi reprezentanți ai SC Hunt Oil Company of România SA, ai OMV Petrom, respectiv ai administraţiei publice locale din raionul de intervenţie arondat, precum şi numeroşi localnici. Ianugurarea acestui punct de lucru a debutat cu un ceremonial ceremonial militar şi religios, ce a fost urmat de alocuțiunile oficialităților și primarului comunei Padina, Ionel Chiriță.

Secretarul de Stat în M.A.I. și Șeful D.S.U. dr. Raed Arafat a felicitat autoritățile locale precum și pe cei doi parteneri privați pentru realizarea unei astfel de investiții: ,,Transmit felicitări autorității locale și mulțumiri partenerilor care au sprijinit acest proiect și vă asigur că veți avea tot sprijinul în continuare din partea Ministerului Afacerilor Interne. Este un lucru extraordinar ceea ce s-a realizat aici, prin achiziționarea acestor noi echipamente timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă va fi redus considerabil.”

La rândul său, Ionel Chiriță primarul comunei Padina a ținut să dedice deschiderea acestui punct de lucru în memoria eroilor primului război mondial și a eroilor pompieri, Centenarului Marii Unirii în cadrul proiectului ,,România suntem noi”.  ,,Padina este poarta județului și știm că prima impresie contează. Cu permisia dumneavoastră, în memoria eroilor primului război mondial și a eroilor pompieri să dedicăm deschiderea acestui punct de lucru al Detașamentului de pompiri Buzău, Centenarului Marii Uniri în cadrul proiectului ,,România suntem noi”. (…) Urăm bun venit și serviciu ușor echipajului SMURD. Dumnezeu să ne ajute și să binecuvânteze poporul american și poporul român” a declarat Ionel Chiriță.

Prefectul județului Buzău Carmen Ichim i-a felicitat pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău şi ai autorităţilor locale din Padina pentru iniţiativă şi a mulţumit companiilor Hunt Oil Company of Romania şi OMV Petrom pentru implicare: ,,Felicit conducerea  Primăriei din comuna Padina pentru iniţiativă şi mulțumim companiilor Hunt Oil Company of Romania şi OMV Petrom pentru implicare. În baza acestui parteneriat public-privat cele două companii au donat două autospeciale de ultimă generaţie care au intrat în dotarea acestui punct de lucru – una de stingere cu apă şi spumă de mare capacitate, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă S.M.U.R.D.”

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a menționat la rândul său că de această investiție vor beneficia atât cetățenii din zona de sud-est a județului, cât și din alte localități din afara Buzăului: ,,Această investiție este un exemplu de bună colaborare a autorităților locale, centrale și a partenerilor privați, care și-au dat mâna pentru a oferi pompierilor, adevarații eroi, infrastructura necesară  să-și poată exercita meseria cu profesionalism și responsabilitate. Valoarea investiției este de aproximativ 500.000 euro și va deservi zona de sud-est a județului Buzău, dar și localități din județele Brăila și Ialomița.

Mark Wagley vicepreședinte și Director General al Hunt Oil Company România a mulțumit la rândul său echipei cu ajutorul căreia acest parteneriat a fost posibil: ,,Acesta este doar un mic exemplu de succes pe care îl avem în acest proiect, prin desfășurarea punctului de lucru ISU Buzău de la Padina și vom continua proiectele în această măsură să le derulăm în județul Buzău.”  

Reprezentantul OMV Petrom a menționat la rândul său, că acest proiect a fost o provocare pentru toți cei implicați, iar pentru a oferi siguranța oamenilor este nevoie de personal bine pregătit care trebuie să dispună de ,,uneletele” necesare: ,,Avem nevoie de cadre bine pregătite și de dedicația lor, dar totodată ei au nevoie de ,,uneltele” potrivite  pentru a interveni. Când zic ,,unelte”, mă refer la mijloace de intervenție rapidă cât și mijloace performante. Într-adevăr a fost o provocare pentru Petrom și cred că partenerii noștri pot confirma acest lucru, care a devenit deja o tradiție, mai ales atunci când vorbim de siguranță.

Structura de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău va deservi zona de sud-est a judeţului, care circumscrie comunelor Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu cele 16 sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 22.852 kmp, cu o populaţie de 25.950 de locuitori.