Recomandări de weekend din partea polițiștilor buzoieni

de Stiri Buzau Media

Poliţiştii recomandă șoferilor să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie. De asemenea să spună nu alcoolului înainte de a se urca la volan şi să poarte centura de siguranţă.

Totodată, oamenii legii le recomandă regulile de circulație şi pietonilor: respectaţi culorile semaforului, evitaţi să traversaţi drumul prin locuri cu vizibilitate redusă (curbe, vârfuri de pantă). Nu priviţi în telefon când traversaţi pe trecerea pentru pietoni, chiar dacă este trecere semaforizată. Deplasaţi-vă numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, cu fața spre direcția de mers a mașinilor.

,,Bicicliştilor le spunem că da, casca de protecţie nu este obligatorie, însă este recomandată! Vă poate salva viaţa! Aşadar purtaţi-o şi, dacă vă deplasaţi pe întuneric, nu uitaţi să luaţi cu voi şi vesta fluorescent-reflectorizantă. Totodată rețineți și meditați: învăţându-i pe copii să circule corect, fiecare clipă în care sunteți departe de ei va deveni mai lipsită de griji și mai ușor de suportat până la calda revedere! Aşa că faceţi-le şi lor un mic instructaj înainte de a-i lăsa să plece la joacă sau în incursiuni de lungă durată!”, precizează IPJ Buzău.