Reguli de bune maniere pe care toată lumea le încalcă

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:yours.co.uk
Sursa foto:yours.co.uk

Bunele maniere nu se demodează niciodată. Dacă nu vrem să părem nepoliticoși și vrem să fim respectați de ceilalți, trebuie să știm aceste reguli de conduită în societate. Un set de reguli de conduită în societate după care să ne ghidăm ne va fi întotdeauna de folos în interacțiunile noastre, ne va ajuta să dezvoltăm relații armonioase și, nu în ultimul rând, ne va ajuta să evităm situațiile stânjenitoare. Iată câteva reguli mai puțin cunoscute pe care mulți dintre noi le-am încălcat fără să fim conștienți de asta:

Să lași o femeie să urce prima în lift

Nu este deloc politicos să lași o femeie să intre prima în lift. Acesta poate fi un potențail pericol, deci bărbatul este cel care trebuie să intre primul. La ieșire, persoana care este cea mai aproape de uși este cea care ar trebui să iasă prima, indiferent dacă este femeie sau bărbat, scrie dailymail.

Să comentezi când cineva strănută

Cel mai bine ar fi să te prefaci că nu ai observat. Cel mult îi poți întinde o batistă. Nu este o regulă necesară atunci când te afli într-un cadru intim, cu familia sau prietenii.

Să-ți acoperi gura cu mâna stângă atunci când tușești

Atunci când saluți sau dai noroc cu cineva, folosești mâna dreapta. Dacă după ce ai tușit sau ai strănutat ți-ai acoperit gura cu mâna dreapta, există posibilitatea să ai bacterii pe ea și ar fi neplăcut pentru interlocutorul tău.

Să oferi sarea fără piper

Regula se aplică și invers: să dai piperul fără sare. Cel mai indicat ar fi să le oferi pe amândouă, chiar dacă ți se cere doar una dintre ele.

Să feliciți mireasa la nuntă

O regulă destul de ciudată, nu-i așa? Doar mirele este cel pe care ar trebui să-l feliciți. Explicația este că bărbatul este cel care a depus eforturi să o cucerească pe femeie, așa că el merită felicitările. Ei doar îi poți ura să fie fericită.

Știri despre: , ,