Reguli și restricții, pentru buzoieni, de Paște

Buzoienii pot participa fără griji la slujbe în noaptea de Înviere. Autoritățile au ridicat restricţiile de circulaţie, iar vremea se anunță excelentă.

Totuși, chiar dacă restricţiile au fost anulate în noaptea de Paşte, în timpul slujbelor religioase este necesar ca buzoienii să respecte distanţarea fizică şi să poarte masca sanitară. Preoții vor veni în întâmpinarea credincioşilor, astfel încât vor exista în afara bisericilor standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

În Vinerea Mare magazinele din județul Buzău vor fi deschise până la ora 20.00, cu două ore mai mult, pentru zonele în care incidenţa depăşeşte 3,5 la mie. Excepție face doar o comună din judeţul Buzău, respectiv Mărgăriteşti, unde rata de incidenţă depăşeşte 5 la mia de locuitori.

Pentru cumpărăturile de Paşte, buzoienii trebuie să ţină cont atât de distanţarea fizică, cât şi de programul hypermarketurilor. Astfel, pentru a reuşi să facă cumpărăturile necesare, aceştia trebuie să ştie că sâmbătă, 1 mai, hypermarketurile vor fi deschise până cel târziu la ora 19.00, iar în ziua de Paşte toate magazinele vor fi închise.

program pasterestrictii paste