Reuniune de lucru la Prefectura Buzău

de Stiri Buzau Media

? Grupul Tehnic de Lucru, din care fac parte instituțiile cu atribuții în gestionarea situației generate de seceta pedologică de la nivelul județului Buzău, s-a reunit luni dimineață, pentru a stabili procedurile, graficul și formularele ce vor fi folosite în constatarea pagubelor înregistrate de fermieri, la culturile de toamnă, având în vedere că prin ordin comun M.A.D.R.-M.A.I. au fost modificate termenele pentu constatarea suprafețelor afectate.
? Toate aceste aspecte au fost comunicate, ulterior, primarilor din U.A.T.-urile afectate de seceta pedologică, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Sala D.Filipescu a Consiliului Județean, întâlnire convocată de prefectul județului Daniel-Marian Țiclea, la care au participat, în afara reprezentanților primăriilor, secretarul general al Consiliului Județean, Laurențiu Gavrilă, directorul A.P.I.A. Buzău, Claudia Stelea, și directorul Direcției Agricole, Cosmin Florea.
? În cadrul întâlnirii, prefectul județului Buzău le-a solicitat primarilor să înștiințeze în mod eficient și obiectiv toți fermierii care înregistrează pierderi din cauza secetei pedologice, pentru ca, la rândul lor, aceștia să depună, rapid, înștiințările în baza cărora se va cunoaște cu exactitate situația din teren generată de lipsa ploilor.
? ”Statul român a modificat termenele pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică, pentru ca toți cei loviți de acest necaz să se poată încadra și să depună documentația care să ateste pierderile generate de lipsa ploilor. Statul român nu a rămas indiferent la soarta agricultorilor, de aceea, e important ca toți oamenii care își lucrează pământul să fie anunțați de aceste schimbări. Domnilor primari, proiectați acest mesaj către toți fermierii, în mod obiectiv și rapid, pentru ca ei să poată depune înștiințările la C.L.S.U., iar demersurile în vederea stabilirii pagubelor să poată fi continuate. Ca prefect al județului, mă angajez ca în 24 de ore de la primirea centralizatoarelor de la primării la secretariatul Grupului Tehnic de Lucru să dispun trimiterea în teren a uneia din cele 4 comisii care să evalueze situația. Activitatea tututor acestor comisii, care vor ajunge în județ, va fi monitorizată de Corpul de Control al prefectului pentru o și mai bună eficiență, în sprijinul fermierilor buzoieni”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.