Rezultate bune ale elevilor buzoieni la simularea examenului de Evaluare Națională

de Stiri Buzau Media

Rezultate bune obținute de elevii buzoieni de clasa a VIII-a la simularea examenului de Evaluare Națională, în condițiile în care, din cauza pandemiei, copiii au fost siliți să studieze, aproape tot anul școlar, mai mult acasă, în sistem on-line.

La proba de limba și literatura română a simulării au participat 2.936 elevi din ultimul an de gimnaziu, din județul Buzău, din cei 3.227 de copii înscriși. Dintre elevii care au susținut simularea la această probă, 2.171 de copii au avut note peste 5, iar 5 au fost notați cu 10.

La proba de Matematică au fost prezenți în clase 2.990 de elevi buzoieni, din cei 3.227 înscriși. Ca de obicei, matematica le-a dat mai mult de furcă elevilor din ultimul an de gimnaziu, fiind notați cu medii peste 5 doar 1.661 de copii. Totuși, la această probă 17 elevi au luat notă maximă, 10.

În urma acestor rezultate, rata de promovare la simularea examenului de Evaluare Națională, în județul Buzău, a fost de 56, 88 %, procent care s-ar putea îmbunătăți la examenul propriu-zis.

Știri despre: , ,