Rezultate foarte bune la Definitivat, după soluţionarea contestaţiilor

 

Rezultate foarte bune obţinute de profesorii buzoieni care au susţinut examenul de definitivat. După soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovare este de 78%, o creştere cu 0,9%, comparativ cu rezultatele iniţiale. După evaluarea contestaţiilor, depuse de 19 candidaţi, unul a reuşit să obţină o medie mai mare de 8.

Astfel, judeţul Buzău a înregistrat la examenul pentru definitivare în învăţământ, o rată finală de promovare cu aproape patru procente peste media naţională. De asemenea, 6 cadre didactice buzoiene au primit nota 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 117 candidaţi. Dintre aceştia, 8 candidaţi s-au retras. Astfel, din totalul celor 109 candidaţi cu lucrări evaluate iniţial, în urma soluţionării contestaţiilor, 85 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 8 şi 10.

Conform legii, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Cadrele didactice care au promovat acest examen au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

 

 

definitivatrezultate