Rezultate remarcabile obținute de elevii buzoieni la Concursul de Chimie ,,Academician Cristofor Simionescu”, organizat la Iași

Echipa Colegiului Național „B. P. Hasdeu” Buzău, participantă la Concursul de Chimie ”Academician Cristofor Simionescu”, ediția a VI-a, desfășurat în data de 17 noiembrie 2018, la Iași, a obținut locul I, pe echipe, după ce a obținut 586 puncte. Echipajul a fost format din 8 elevi: Costea L. Răzvan-Ștefan(Premiul I), Ioniță I. Pavel-Cristian (Premiul I), Coșconea V. Cosmin (Premiul II), Constantin C. Ioana (Premiul II), Stanciu V. Ionuț Alexandru (Premiul III), Bucur D. Andreea-Ioana, Prefac G. Raluca Ana-Maria și Stanciu C. Vlăduț Nicolae.

Elevii Colegiului Național „B. P. Hasdeu” Buzău au fost coordonați de profesorul Viorica Laura Raicu. Un rezultate excepțional, la același concurs, l-a obținut și Matei Mihai de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Buzău. Elevul, coordonat de profesorul Iuliana Dobru, a obținut premiul III, la secțiunea Chimie pentru licee și colegii teoretice.

Ediția a VI-a din acest an a Concursului de Chimie ,,Academician Cristofor Simionescu” a cuprins trei secţiuni: Chimie pentru licee şi colegii tehnologice; Chimie pentru licee şi colegii teoretice și Protecţia mediului, filiera tehnologică. La ediţia a VI-a a concursului s-au întocmit clasamente separate în competiţia pe echipe, pentru echipele formate din 5, 6, 7 respectiv 8 elevi, acordându-se diplome pentru locurile I, II și III, separat pentru cele două secțiuni.

Colegiul Național Mihai EminescuColegiului Național B. P. Hasdeuconcurselevipremii