S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea completă a Bibliotecii Județene ,,Vasile Voiculescu” Buzău

de Stiri Buzau Media

Consiliul Județean a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, în valoare totală de 18.467.853,04 lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Din această sumă, contribuția Consiliului Județean va fi de 340.298,49 de lei, ceea ce reprezintă un procet de 2%, iar restul de 16.674.626 de lei reprezentând fonduri europene și guvernamentale.

Odată cu semnarea contractului de finanțare vor fi demarate și procedurile de achiziție pentru executarea lucrărilor la finalul cărora clădirea Bibliotecii Județene va fi complet reabilitată și dotată. Durata de implementare a proiectului va fi de 40 de luni și odată ce va fi finalizat va crea și 13 noi locuri de muncă la nivelul personalului Bibliotecii. O parte din secțiile bibliotecii vor fi relocate în clădirea Muzeului Județean, iar o altă parte într-un alt imobil din administrarea Consiliului Județean.

[bs-quote quote=”E drept că va exista un discomfort, și pentru angajații bibliotecii, și pentru cititori, vor fi și unele critici, dar aceasta este singura soluție, pentru că lucrările care trebuie efectuate nu se pot face concomitent cu continuarea activității în imobilul respectiv. Nu avem ce face, pentru că în caz contrar, dacă nu intervenim, clădirea bibliotecii riscă, în câțiva ani, să aibă soarta celei a spitalului Brătianu și nu vrem să se ajungă aici.” style=”default” align=”center” author_name=”Petre Emanoil Neagu ” author_job=”președinte Consiliul Județean Buzău ” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]