Schimbări la Bacalaureat. Ar putea fi modificată modalitatea de corectare

de Stiri Buzau Media
poza- bac

poza- bac

Vasile Șelaru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că ar putea fi modificată modalitatea de corectare a lucrărilor de la Bacalaureat.

“Am propus  ministrului Câmpeanu, joi, în spiritul corectitudinii depline, să avem rezultate la Bacalaureat conforme cu pregătirea absolvenților  de liceu certificate prin corectura tezelor în alte județe“,  declara Vasile Șelaru, secretar de stat pe probleme  de învățământ preuniversitar  în Ministerul Educației, într-o conferință de presă susținută la Iași.

Având ca model examenul de titularizare al profesorilor, lucrările ar urma să fie strânse la nivel județean și trimise, prin intermediul Jandarmeriei Române , în alte județe, prin tragere la sorți, pentru a nu fi cunoscută destinația lor  și nici persoana care le corectează.
“Consider că în acest fel protejăm și profesorii și elevii și avem o oglindă reală a pregătirii absolvenților din promoția 2015.  Urmează ca această metodologie să fie definitivată luni.  Marți, domnul ministru Câmpeanu va decide dacă emite un ordin pentru a se realiza acest lucru”, a mai declarat secretarul de stat Vasile  Șelaru.
Astfel, consideră oficialul ieşean, va fi înlăturată orice suspiciune de fraudă, iar profesorii corectori vor fi protejaţi de orice suspiciuni.

Sursa:  www agerpres.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns