Se lucrează în ritm alert pe DN 10 Buzău-Brașov!

de Stiri Buzau Media

Lucrările de reparații pe DN 10 Buzău-Brașov, km 26+830 (Măgura) sunt în grafic, iar reprezentanții firmei de construcții care realizează consolidarea versantului afectat de alunecarea de teren din luna martie a acestui an dau asigurări că circulația rutieră în acest punct se va putea desfășura în condiții normale până în perioada apropiatelor sărbători de iarnă.

În cadrul unei întâlniri convocate marți, de prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, responsabilul de lucrare și dirigintele de șantier au adus la cunoștință faptul că, până în acest moment, au fost deja turnate 17 dintre cele 21 de coloane de beton care vor ajuta la stabilizarea terenului, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să se încheie această etapă a proiectului.

În intervalul necesar pentru ca betonul să atingă parametrii optimi de rezistență, firma de construcții va realiza șanțuri și rigole pentru captarea apei pluviale și dirijarea acesteia printr-un canal care subtraversează drumul în acel punct, ultima etapă constând în realizarea unei grinzi transversale care va uni cele 21 de coloane, realizarea unor parapeți de protecție și turnarea asfaltului.

Totodată, de săptămâna viitoare, utilajul pentru forat va fi mutat la km 26+430 unde, de asemenea, există o alunecare de teren activă și unde va avea loc o operațiune similară de consolidare a versantului și refacere a carosabilului. Cu avizul IPJ Buzău – Serviciul Rutier, circulația în zonă este dirijată alternativ pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor, până la încheierea lucrărilor.

Știri despre: , ,