Se va face sens giratoriu la Mărăcineni, nu şi la Florica

de Stiri Buzau Media

Amenajarea unui sens giratoriu pe DN2E85, la Mărăcineni, în zona Autorola este tot mai des invocată atât de localnici cât şi de şoferii care tranzitează frecvent tronsonul de drum. Autorităţile judeţene promit că reconfigurarea şoselei, prin realizarea rondului, va fi făcută în viitorul apropiat. Totuşi, lucrările nu vor începe  până când drumul care se intersectează cu DN2E85 nu va fi complet reabilitat. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu spune că subiectul a fost discutat cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cu cei ai Companiei de Drumuri Naţionale şi există un proiect în acest sens.

[bs-quote quote=”Referitor la sensul giratoriu de la Vadu Pașii, știți foarte bine că acel tronson de drum va fi reabilitat pe fonduri europene. Suntem în faza de licitație și în momentul în care vor începe reabilitările, finalitatea asta va fi, pentru că este cuprins în proiect.” style=”default” align=”center” author_name=”Petre Emanoil Neagu” author_job=”președinte Consiliul Județean Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Un sens giratoriu a fost solicitat în repetate rânduri de buzoieni şi pentru interesecţia cu drumul către localitatea Florica, unde au avut loc numeroase accidente grave. Acest lucru nu este posibil, potrivit studiilor realizate de specialişti.

[bs-quote quote=”Din studiile pe care le-au făcut, la Florica nu se poate sens giratoriu pentru că s-ar strangula circulația. Acolo se fac mai multe bretele. Practic, proiectarea a început, s-au făcut studiile topo, urmează ca cei de la Compania Națională de Drumuri, în această primăvară probabil, să înceapă lucrările. ” style=”default” align=”center” author_name=”Petre Emanoil Neagu” author_job=” președinte Consiliul Județean Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Recent, mai mulți cetățeni au solicitat autorităților buzoiene, prin intermediul unei petiții online, înființarea de urgență a unui sens giratoriu în comuna Mărăcineni, la intersecția DN 2E 85 cu Strada Depozitului. Petiționarii consideră că măsura este necesară deoarece traficul în această zonă este unul foarte intens iar riscul de accidente grave în acea zonă este foarte ridicat.