Secția Dermato-Venerice a Spitalului Județean Buzău, reabilitată termic cu fonduri europene

de Stiri Buzau Media

S-a mai făcut încă un pas spre îmbunătățirea sistemului de sănătate buzoian. Consiliul Județean a semnat astăzi, contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea termică a Secției Dermato-Venerice a Spitalului Județean Buzău. Acest proiect este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3-Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon,  prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B-Clădiri Publice. Valoarea totală a proiectului este de de1.957.726,66 lei, iar   contribuția Consiliului Județean Buzău va fi de  2%, adică de 804.275,4 lei.  Banii proveniți din fonduri europene și guvernamentale sunt în valoare totală de 1.153.450,26 lei.

,,Reușim să mai semnăm un proiect, zic eu, important pentru județul Buzău, pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect care vizează Spitalul Județean, deci sănătatea buzoienilor în general. Este vorba despre secția Dermato-Venerice care va fi reabilitată termic și energetic. Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni” a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Proiectul îşi propune să răspundă nevoilor buzoienilor în ceea ce privește sănătatea lor, având în vedere faptul că pe raza judeţului aceasta este singura unitate sanitară care asigură serviciile medicale dermato- venerice. Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov a menționat că obiectivul specific al proiectului îl constituie eficientizarea energetică a clădirii Dermato-Venerice, compartiment al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

,,Transmit felicitări echipei Consiliului Județean Buzău pentru consecvența cu care a respectat regulile programului, pentru că exigențele sunt destul de mari. Iată că autoritatea județeană este la al patrulea proiect de anvergură.(…) În urma implementării proiectului se vor crea economii importante. Din aceste economii care se vor realiza se vor putea face noi investiții și noi proiecte. Practic această clădire va produce mai puține cheltuieli”, a menționat  Luminița Mihailov, directorul ADR Sud-Est.

Potrivit managerului de proiect, Valerica Pătrățanu prin acest proiect se vor realiza următoarele lucrări ,,anvelopare, schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea acoperișului, montarea unor panouri solare, o centrală pe gaze. Vor mai fi lucrări conexe pentru creșterea eficienței energetic precum și lucrări de instalare/reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior.”