Semne bune anul are în agricultura buzoiană

de Stiri Buzau Media

Fermierii buzoieni au toate motivele de bucurie, după ce anul trecut au suferit din plin din cauza secetei. Vremea ploioasă din primăvară și de la începutul verii a fost mană cerească pentru agricultura buzoiană.

Dacă anul trecut fermierii au înregistrat pagube enorme din cauza secetei, acum au motive de bucurie. Agricultorii din sudul județului Buzău, care au cultivat grâu și rapiță, au strâns cantități importante de pe câmp. Mai mult, prețurile cu care își vor vinde producțiile de anul acesta sunt ridicate, ceea ce înseamnă venituri mulțumitoare pentru cei care își lucrează pământul. Fermierii buzoieni spun că, la cultura de orz sunt producții care au depășit și 7.000-8.000 kg/ha, la cultura de grâu producțiile se situează între 5.000 – 6.500 kg/ha, iar la rapiță producții între 3.000 și 4.000 de kg /ha.

Spre comparație, anul trecut, în județul Buzău au fost însămânțate cu grâu 56.000 de hectare, însă fermieiri au putut recolta doar de pe o suprafață de 10.000 de hectare, restul fiind distrus de secetă. Mai mult, în 2020, s-a înregistrat o producție medie la grâu de numai 1.500-2.000 de kilograme la hectar.