Și-a luat adio de la permisul de conducere, după ce a fost prins rulând cu peste 200 km/h, în afara localităţii Costeşti

Sursa foto: Arhivă

Acțiunile desfășurate de polițiștii buzoieni în ultimele 24 de ore s-au dovedit a fi un real success. Mai exact, ca urmare a neregulilor constatate în trafic au fost aplicate 246 de amenzi în cuantum total de  76.000 de lei.  93 dintre abateri au fost săvârşite de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, ca urmare a vitezelor cu care şi-au condus autovehiculele 9 dintre vitezomani fiind nevoiţi să predea permisele pentru următoarele 90 de zile.

Recordul, a fost stabilit de către un tânăr de 29 de ani din Vrancea a cărui maşină a fost înregistrată rulând cu 203 km/h, în noaptea de 25 spre 26 februarie, în afara localităţii Costeşti, pe DN 2 E85. În cursul zilei de marți, poliţiştii au sancţionat 22 de conducători auto care au oprit şi staţionat în locuri ce au afectat fluența traficului, alţi 8 fiind sancţionaţi pentru că s-au urcat la volanul unor mașini ce prezentau defecțiuni tehnice.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost reţinute alte 10 permise de conducere, dintre care 5 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor ce aveau acest drept şi câte unul pentru încălcarea marcajului longitudinal continuu, respectiv pentru neprezentarea la poliție în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Nici pietonii nu au scăpat de ochii ageri ai polițiștilor: 83 de pietoni, bicicliști și căruțași au fost atenționați cu privire la obligativitatea de a respecta regulile de circulație.

amenzipermisviteza