Sistemele de securitate din județ, luate la control

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:soundvisionsecurity.com
Sursa foto:soundvisionsecurity.com

Poliţişti din cadrul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău-Serviciul Ordine Publică au desfăşurat, la acest sfârşit de săptămână, mai multe activităţi pe raza întregului judeţ, pentru verificarea sistemelor de securitate ale unor obiective, precum şi referitor la modul de respectare a prevederilor legale în acest domeniu. Astfel, au fost verificate 79 de obiective care operează cu valori, au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

În urma activităţilor au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 8.700 de lei şi a fost constatată o infracţiune, conform Legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Spre exemplu, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pârscov au întocmit dosar penal în cazul unui bucureştean în vârstă de 33 de ani pentru ,,desfăşurarea în scop comercial de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei sau a componentelor acestora, fără atestat ori fără licenţă de funcţionare prevăzută de lege”.

De asemenea, o amendî de 5.000 de lei a fost aplicată pentru instalarea unui sistem de securitate fără avizarea anterioară a proiectului de către Poliţie. Tot în cadrul acestor activităţi, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au depistat şi amendat un agent de pază, aflat în serviciu la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din aceeaşi localitate, care era băut. Poliţiştii vor continua și în perioada următoare acţiunile în acest domeniu.